Julbordsmenyn

Kallt

-Egengjorda sillar med olika kryddningar

-Skaldjur

-Kallrökt lax med pepparrotskräm (M)

-Varmrökt lax

-Klassisk gravad lax med hovmästarsås

-Kräftcheesecake (G, L, M, S)

-Ägghalvor med majonnäs och räkor (S, Ä)

-Sjötullens egen Gubbröra (F, G, Ä)

-Skagenröra (S, Ä)

-Räkceviche (S)

-Ostfat ((L), M)

-Julskinka med olika sorters senap (Ä)

-Olika sorters bröd (G, finns Glutenfritt)

-Vispat smör med havssalt (M)

Charkdelikatesser

-Viltpaté med Cumberlandsås och Cornichoner (M)

-Onsalakorv (M)

-Lufttorkad korv

-Lufttorkad Oxfilé

-Rökt fläskfilé

-Rökt Vildsvin

-Rökt Lammfiol

Varmt

-Janssons frestelse (F, M)

-Mormors köttbullar (M, Ä)

-Julkorv (M)

-Prinskorv

-Omelett med stuvning (M, Ä)

-Revbensspjäll, smak av honung och Ingefära

-Kokt delikatesspotatis

-Sjötullens dopp i gryta (G)

-Rödkål

-Bruna bönor

-Brysselkål med knaperstekt bacon

Övrigt

-Rödbetssallad (Ä)

-Rödkål

-Villans egen sallad med päron och ädelost (L, M)

-Rödbetor med Chevréost, honung, rosmarin och pumpafrön (M, L)

-Rödkålssallad med apelsin och solroskärnor (L, M)

-Finhackad rödlök och Crème fraiche (M)

-Äppelmos

-Friterad grönkål

-Gräddfil (L, M)

-Chili-, vitlök- och ingefärassås (L, M, Ä)

Dessert

-Ostkaka med myltade Hjortron och grädde (M, L, Ä)

-Blåbärscheesecake (G, L, M, Ä)

-Chokladmousse med apelsin och riven mörk choklad (M, Ä)

-Panna Cotta (M)

-Ris à la Malta med hallonsås (M)

-Kladdkakor med juliga smaker (G, Ä)

-Tryffelkaka (L, M)

-Fruktfat

-Olika sorters godis

Sjötullens egen äppelmust och pepparkaka vid ankomst

Kodförklaring: F=Fisk, G= Gluten, L= Laktos, M= Mjölk, S=Skaldjur, Ä=Ägg

Med reservation för ev. ändringar.